Fatima B. tijdens een interview met Franse zender BFMTV.
RV Fatima B. tijdens een interview met Franse zender BFMTV.

“Ontsnapte Belgische vrouw al terug bij IS”

Eén van de drie Belgische vrouwen die vorig weekend ontsnapten uit het Koerdische gevangenenkamp in Ain Issa, zit al terug bij de terreurgroep Islamitische Staat. Dat hebben Franse vrouwen die in haar gezelschap verkeren aan verwanten thuis gemeld.

“Tweehonderd procent zeker”, zegt Amine Elbahi wanneer we hem vragen of er inderdaad een Belgische vrouw uit Ain Issa terug in handen is van IS. De jonge Fransman heeft zelf een verwante in één van de kampen en onderhoudt nauwe contacten met tal van families voor wie dat ook geldt. 

Zo kreeg hij gisteren berichtjes te lezen van een Française die schreef dat ze na haar vlucht uit Ain Issa opgevangen is door mannen die verklaarden: “Wij zijn jullie broeders van de Islamitische Staat en we brengen jullie in veiligheid in de woestijn. Jullie maken deel uit van IS en dat zal zo blijven.” En naast twee of drie andere Françaises was er dus ook een Belgische vrouw in datzelfde gezelschap. 

Het staat zo goed als vast dat het gaat om Fatima B. (24) uit Borgerhout. Die had zich naar verluidt afgekeerd van IS en het lijkt er dan ook op dat ze tegen haar wil terug in de klauwen van de terreurgroep is beland. Over de andere twee Belgische vrouwen, Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal, is er intussen niets meer vernomen. 

Bekijk ook: Ook vroeger al vier Belgische vrouwen ontsnapt

243 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ERWIN MINNEBO

    Terug bij IS, en zeggen dat er reeds slimme geesten opriepen om die terug bij ons binnen te laten en te helpen...wel waar wacht men op om al die personen die vrijwillig naar Syrië gingen, hun Belgische nationaliteit af te nemen. Misschien een aanslag van IS op het parlement of een of ander minister .

  • MYRTHE PASS

    Het zijn geen Belgische vrouwen. Ze woonden in België, maar gedroegen zich waarschijnlijk binnen het gezin niet westers. Zij hebben duidelijk voor Syrië en voor de terreurgroep gekozen. Zij hebben hiervoor België de rug toe gekeerd. Ze zijn ook van een andere, dan de Belgische, origine.

Lees meer