6
REUTERS

"Orkaan Michael heeft enorme vernietigingen aangericht. Veel families hebben alles verloren"

Orkaan Michael heeft "onvoorstelbare vernietigingen" aangericht langs de noordwestkust van de Amerikaanse staat Florida. Met die woorden omschreef gouverneur Rick Perry de enorme schade. "Zo veel levens zijn voor altijd veranderd", zei hij. "Zo veel families hebben alles verloren." In het onderstaande filmpje ziet u hoe zwaar de kustlijn toegetakeld is.

Zeker twaalf mensen zijn om het leven gekomen door het natuurgeweld. De doden vielen niet alleen in Florida, maar ook in Georgia, North Carolina en Virginia. Een van de slachtoffers is een meisje van elf jaar. Zij stierf toen een carport door het dak van haar woning viel.

6
AFP

Volgens de rampenbestrijdingsdienst FEMA is de kans groot dat het dodental verder zal toenemen. Honderdduizenden inwoners van het gebied hadden opdracht gekregen te evacueren. Niet iedereen gaf daar gehoor aan.

6
Photo News


In de zwaarst getroffen plaatsen zijn veel huizen met de grond gelijkgemaakt en liggen de straten vol omgewaaide bomen. Het hoofd van FEMA omschreef de situatie in het plaatsje Mexico Beach als "ground zero". De orkaan heeft al voor 8 miljard dollar (6,9 miljard euro) schade veroorzaakt, berekende de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij Karen Clark & Company.

6
AFP

De orkaan was er een van categorie vier, op een schaal van vijf. Inmiddels is de storm flink in kracht afgenomen, maar diverse staten krijgen mogelijk nog te maken met hevige regenval en overstromingen. Miljoenen mensen zitten zonder stroom.

6
REUTERS
6
AFP

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Karel Tichmann

    Hülye Braeckmans; Trump tekende een extra $36,5 miljard noodhulp voor Puerto Rico. FEMA spendeerde $50+ miljard namens de Amerikaanse belastingbetaler.

  • Gerard Braeckmans

    Trump gaat misschien wat keukenrollen uitdelen om het leed te verlichten zoals in Puerto Rico.

Lees meer