Archiefbeeld ter illustratie
Photo News Archiefbeeld ter illustratie

“Overal lichamen” na bootramp voor Libische kust

Op de plek waar een migrantenboot verging bij Libië, dreven overal lichamen. Dat vertelde een visser die was uitgerukt om hulp te verlenen. De Libische reddingsdiensten hebben 52 levenloze lichamen uit het water gehaald. Nog zowat 110 mensen zijn als vermist opgegeven. Er wordt gevreesd dat het gaat om een van de dodelijkste scheepsrampen van dit jaar op de Middellandse Zee.

De boot zonk voor de kust van het Noord-Afrikaanse land, dat een belangrijk vertrekpunt is voor migranten die Europa willen bereiken. De internationale organisatie voor migratie (IOM) meldde dat ongeveer 145 mensen zijn gered en naar schatting 110 personen worden vermist. Mogelijk zijn er tot 150 doden. 

De boot met de migranten begon ongeveer anderhalf uur na vertrek water te maken, zegt overlevende Abdallah Osman. Volgens de Eritreeër passeerde ook een schip, maar de bemanning van dat vaartuig zou niets hebben ondernomen. "We dachten dat ze ons gingen redden, maar de mensen aan boord keken alleen maar toe.”

We moeten wachten tot de zee de lichamen terugbrengt

Medewerker van de kustwacht

De migranten zouden uiteindelijk zes tot zeven uur in het water hebben gelegen. Over het exacte dodental bestaat nog grote onduidelijkheid. Een medewerker van de kustwacht, die anoniem wilde blijven, zei tegen AFP dat zijn organisatie de middelen niet heeft voor een grote zoektocht. "We moeten wachten tot de zee de lichamen terugbrengt."

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lieve Geyter

    Het is dankzij het aanhoudend stelen van de westerse wereld en hun inkomsten doorsluizen dat ze arm blijven. Een interim minister plaatsen die door de Britten wordt aangesteld zodat ze aanhoudend hun grondstoffen kunnen gebruiken. Als je in je eigen land niets meer hebt ga je vluchten en waarom niet naar Europa zij stelen ook nog altijd van hun. Ga daar ter plekke eens vragen wat er aan de hand is. En de droogte maakt het er niet beter op! Wij leven in luxe en zij moeten creperen ofwa!!

  • Gino Denil

    Als je niets meer te verliezen hebt dan neem je dat risico, Marco Latent. Maar in een wereld waarin een leven van een mens niets meer waard is daarin is jouw leven ook niets waard.

Lees meer