2 De nieuwe editie van Charlie Hebdo ligt woensdag in de krantenkiosken.
De nieuwe editie van Charlie Hebdo ligt woensdag in de krantenkiosken.

“Passeer eens als je 5 minuten tijd hebt”: Charlie Hebdo viert arrestatie van brein achter aanslag met cartoon op voorpagina

Charlie Hebdo viert op zijn manier de arrestatie van de Franse jihadist Peter Cherif, die vorige week werd opgepakt in het Afrikaanse Djibouti. Cherif wordt ervan verdacht het brein te zijn achter de bloedige aanslag die bijna vier jaar geleden het leven kostte aan 12 mensen.

Cherif werd zaterdagavond op een lijnvliegtuig van Air France met bestemming Parijs gezet. Hij wordt ervan verdacht banden te hebben gehad met de broers Kouachi, die in januari 2015 een aanslag pleegden op de redactie van het satirische tijdschrift. Sommige Franse media wijzen hem aan als het brein achter de aanslag.

Op de voorpagina van het tijdschrift, dat overmorgen in de kiosken ligt, staat een karikatuur van de jihadist, geboeid en vastgehouden door agenten, voor een groene achtergrond. De tekening is afkomstig van Riss, de directeur van de redactie.

Het parket in Parijs heeft voorlopig de doorverwijzing gevraagd van 14 mensen, vooral handlangers die logistieke steun verleenden aan de broers Kouachi. De twee daders kwamen enkele dagen na de aanslag om bij een klopjacht door de politie.

2 Peter Cherif zou banden hebben gehad met de broers Kouachi, die in januari 2015 een aanslag pleegden op de redactie van Charlie Hebdo.
AFP Peter Cherif zou banden hebben gehad met de broers Kouachi, die in januari 2015 een aanslag pleegden op de redactie van Charlie Hebdo.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Spandel

    t' Zijn slimmeriken hoor (die van Charlie Hebdo). De 'groene' achtergrond is heel geschikt om via een green screen toepassing de afbeelding te gebruiken voor het creëren van allerlei komische afbeeldingen en situaties (wereldwijd). :)

Lees meer