Archiefbeeld. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un overziet een raketlancering.
Photo News Archiefbeeld. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un overziet een raketlancering.

“Rakettest was waarschuwing aan Zuid-Korea”

De raketten die Noord-Korea donderdag richting de Japanse Zee schoot, waren een waarschuwing voor buurland Zuid-Korea. Dat meldt CNN op basis van het staatspersbureau KCNA van het geïsoleerde land.

De lancering is "persoonlijk georganiseerd" door de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, aldus het persbureau, "als onderdeel van de machtsdemonstratie om een ernstige waarschuwing te geven aan het Zuid-Koreaanse leger".

Noord-Korea hekelt de militaire oefeningen die het buurland binnenkort wil houden in samenwerking met de Verenigde Staten. Volgens KCNA vinden die oefeningen plaats "in weerwil van herhaalde waarschuwingen" van Noord-Korea.

Het land lanceerde donderdag van op het oostelijke deel van het Koreaanse schiereiland de twee korteafstandsraketten, die zo’n 430 kilometer verder in de zee voor Japan zijn terechtgekomen. Het betreft “een nieuw type geleid tactisch wapen” ofwel een “ultramodern wapensysteem”, aldus het officiële Noord-Koreaanse persagentschap. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Danny De Graeve

    Blijven oefenen zou'k zo durven zeggen

Lees meer