De lancering van een intercontinentale ballistische raket in Rusland op 30 maart 2018.
AP De lancering van een intercontinentale ballistische raket in Rusland op 30 maart 2018.

“Russische langeafstandraket zal tegen 2025 klaar zijn”

"Ondanks alle tegenslagen bij de tests tot nu toe heeft Rusland in 2025 een nieuwe raket met nucleaire lading voor de zeer lange afstand klaar. Dat is sneller dan een eerdere inschatting van de Amerikaanse regering, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC op basis van bronnen bij de Amerikaanse geheime diensten.

Rusland heeft tot nu toe alleen mislukte tests gedaan met nieuwe types raketten. Vorige maand vielen in Rusland nog zes doden toen in een week tijd twee rakettests mislukten. Bij zeker een van de twee ontploffingen werd radioactieve straling gemeten.

Volgens CNBC is in de rapporten van de geheime diensten te lezen dat de Verenigde Staten denken dat de raketten, ondanks alle tegenslagen, over zes jaar gebruiksklaar zijn.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Franciscus Willy Nuyts

    Ze hebben er nog maar 7900 in stock liggen.

  • Gerard Braeckmans

    De amerikanen hadden al een raket na 14 dagen na het opzeggen van het nucleair akkoord.

Lees meer