AP

"Schreeuwende Pistorius hield vriendin in zijn armen"

Oscar Pistorius was "gebroken" nadat hij zijn vriendin Reeva Steenkamp had neergeschoten. Dat heeft een buurman van de Zuid-Afrikaanse atleet gezegd tegen de rechter. De rechtszaak is vandaag na een onderbreking van twee weken, hervat.

De buurman, Johan Stander, was de eerste die door Pistorius na de schietpartij op Valentijnsdag vorig jaar werd gebeld. "Ik heb Reeva neergeschoten. Ik dacht dat ze een indringer was. Kom alsjeblieft snel'', had de 'blade runner' gezegd.

Toen Stander en zijn familie bij het huis van Pistorius aankwamen, zagen ze de atleet naar beneden komen met zijn vriendin in zijn armen. "Hij was gebroken. Hij schreeuwde, hij huilde en hij bad'', aldus Stander, citeerde een verslaggever van de BBC in de zaal.

Pistorius wordt verdacht van moord op Steenkamp na een ruzie. De gevallen sportheld zegt zelf dat hij door de deur van het toilet schoot, omdat hij dacht dat daar een inbreker was en "niet rationeel dacht". Indien hij schuldig bevonden wordt aan moord, riskeert Pistorius levenslang.

Lees meer