AFP

“Slecht weer dreigt impact te hebben op staten met grote inzet tijdens Amerikaanse midterms”

Wanneer de Amerikanen morgen naar de stembus trekken voor Congresverkiezingen, dreigt het weer een impact te hebben in enkele zuidoostelijke staten waar de inzet hoog is. Dat heeft de conservatieve zender Fox News vandaag gemeld.

Op gezag van het Stormvoorspellingscentrum bij de Nationale Weerdienst bericht Fox dat vanaf vanavond (plaatselijke tijd) een storing vanuit de staat Arkansas in noordoostelijke richting opschuift, ook naar staten als Tennessee en Georgia die onder de blikvangers van de stembusslag horen. Er bestaat risico op hevig onweer, met hevige regenval al of niet gepaard met overstromingen, gedonder en korte tornado's.

Het weer kan een invloed hebben op sommige kiezers volgens Fox AccuWeather. De weersomstandigheden blijken gemiddeld voor bijna twintig procent de opkomst te beïnvloeden. In vergelijking met de Republikeinen van president Donald Trump zijn de Democraten gevoeliger voor het weer. De meest door de meteo beïnvloedbare kiezers zijn Afro-Amerikanen, 65-plussers en kiezers tussen 18 en 24 jaar oud.

Ook is gebleken dat de afstand van een stemlokaal tussen de woning of werkplaats een invloed op de opkomst kan hebben indien het weer niet goed is.

Kom meer te weten over de ‘midterms’ in deze video: wat is het, wie wordt er verkozen en wat wordt er verwacht?

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Tichmann

    Ik ga morgenavond fijn naar de nieuwszenders kijken en ik hoop echt dat het net als 2016 zal zijn en we alle sprekende koppen in de Fake News Media gaan weer snikken en huilen zodra ze het goede resultaat laten zien. Verkiezingsavond 2016 was echt fantastisch. Laten we het opnieuw doen in 2018! Amerika We Love You, Always...

  • Chris Deckers

    De Democraten voelen wat nattigheid en trekken alvast een paraplu open.

Lees meer