Madeleine Westerhout en Amerikaans president Trump in betere tijden.
Instagram/madwestt Madeleine Westerhout en Amerikaans president Trump in betere tijden.

‘Trouwe' persoonlijke assistente Trump ontslagen na lekken informatie over president en familie

Madeleine Westerhout, al meer dan twee jaar de persoonlijke assistente van de Amerikaanse president Donald Trump, werd gisteren tot ontslag gedwongen omdat ze informatie over de familie van Trump lekte naar verschillende journalisten. Dat melden Amerikaanse media.

Wie Trump de voorbij jaren aan de lijn wou krijgen, moest eerst voorbij Westerhout. De nog altijd maar 28-jarige Amerikaanse werkte sinds de aanstelling van Trump in januari 2017 als diens persoonlijke assistente. Daarvoor was ze verantwoordelijk voor de ontvangst van Trumps gasten in de Trump Tower in New York. Ze begeleidde toen toppolitici en belangrijke zakenmensen in de lift. Aan de blitzcarrière van het 'liftmeisje’ van Trump komt nu dus een abrupt einde.

Volgens de New York Times, die als eerste met het nieuws kwam en anonieme bronnen aanhaalt, onthulde Trumps trouwe assistente familiale en andere kwesties gelieerd aan het Witte Huis tijdens een etentje met verslaggevers in Berkeley Heights in de staat New Jersey eerder deze maand. Op dat moment bracht Trump zijn vakantie door op zijn golfclub in Bedminster.

Ook andere media, waaronder CNN, Politico en CBS News, berichten op basis van verschillende bronnen over het vertrek van de getalenteerde Westerhout. Volgens CNN verklaarde Westerhout tijdens de gedachtewisseling met de journalisten niet duidelijk dat het om een ‘off the record’ gesprek ging. Een aanwezige verslaggever zou medewerkers van het Witte Huis op de hoogte gebracht hebben van het diner.

Trump en Westerhout hadden een “hechte” relatie, aldus een voormalige functionaris van het Witte Huis aan CNN, die ook zei dat het verspreiden van info over de familie van de president een “rode lijn” was die niet overschreden mocht worden. Dat gebeurde begin deze maand dus wel.

Nog volgens de New York Times is Westerhout voortaan een “afzonderlijke werknemer” en heeft ze niet langer toegang tot het Witte Huis. Het Witte Huis weigerde commentaar te geven op het vertrek van Westerhout.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diane Bernaerts

    Het is nochtans niet dat ze staatsgeheimen verklapt heeft. Ze heeft gewoon, in een openhartig moment, gezegd dat zij zelf een betere relatie met Trump heeft dan hij met zijn kinderen heeft, en dan in het bijzonder met Tiffany, de "ongewenste" dochter met wie Trump zelfs niet op de foto wil omdat hij haar "te dik" vindt. Dat Trump daarom iemand ontslaat die vanaf dag 1 en al lang daarvoor loyaal was door dik en dun, is echt kinderachtig.

  • Ludwig Vanleeuwen

    Bernard Aelvoet, die richting zal het wel uitgaan.

Lees meer