De Amerikaanse president Trump tijdens een campagnebijeenkomst in Tulsa, Oklahoma.
AFP De Amerikaanse president Trump tijdens een campagnebijeenkomst in Tulsa, Oklahoma.

Trump “alsmaar kwader op China”

Donald Trump heeft opnieuw geïnsinueerd dat China schuld heeft aan de wereldwijde coronapandemie. In een bericht op Twitter zegt de Amerikaanse president dat hij "alsmaar kwader" wordt op China als hij de schade door het virus ziet.

"Terwijl ik zie hoe de pandemie zich lelijk verspreidt over de wereld, inclusief de enorme schade die ze heeft veroorzaakt in de VS, word ik alsmaar kwader op China", schreef Trump op Twitter. 

Het is niet de eerste keer dat de president China met de vinger wijst in verband met de verspreiding van het coronavirus. Trump meent dat de Chinezen de omvang en ernst van de epidemie aanvankelijk verzwegen hebben, waardoor het virus zich sneller kon verspreiden.

Virus nog niet onder controle in de VS

Terwijl de verspreiding van het virus in Europa onder controle lijkt, hebben verantwoordelijken van de Amerikaanse gezondheidsdiensten dinsdag toegegeven dat dit in de VS nog niet het geval is. 

In 29 van de 55 Amerikaanse staten is de curve van nieuwe gevallen stijgend. In twaalf staten nemen de ziekenhuisopnames toe.

Lees meer