2
Photo News

Exclusief voor abonnees

“Van een politieagent moet je bang zijn. Dat is één van de eerste dingen die ik geleerd heb toen ik naar de VS verhuisde”

Na de dood van George Floyd rijst wereldwijd protest tegen politiegeweld, en liggen de ‘American cops’ onder vuur. Ze worden weggezet als schietgrage cowboys, die in de Police Academy’s getraind worden als paracommando’s en ook het wapenarsenaal van een militair aan hun riem hebben hangen. “Schietgraag zou ik ze niet noemen”, zegt VS-correspondente Greet De Keyser. “Maar ze zijn wél agressief. Ze bemiddelen niet, ze gaan meteen in de aanval.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Tichmann

    Waar halen ze toch deze politie onzin vandaan. Als de politie zegt: "spring omhoog". Het enigste antwoord wat ze willen horen is , "hoe hoog moet ik springen"?

  • Pete Tail Lieu

    In Belgie mag men tenminste de ordehandhavers belagen, beschimpen, ranselen enz. Wat is het hier toch een ‘geweldig’ land voor sommigen ? We zullen dan ook langzamerhand evolueren naar het Amerikaans model indien we onze maatschappij nog bestuurbaar willen houden.

Lees meer