3 De brand in Busbys Flat gaat wild tekeer.
EPA De brand in Busbys Flat gaat wild tekeer.

“Verwoestende bosbrand Australië aangestoken”

Bosbranden in Australië hebben al zeker dertig huizen verwoest. Volgens de autoriteiten in de staat New South Wales is het vuur allicht aangestoken. Doordat het al maanden droog is in de regio slaan de vlammen snel om zich heen.

De meeste huizen zijn verloren gegaan in de dorpen Busbys Flat, Rappville en Casino. Vooral Rappville lijkt hard getroffen. In de plaats met 250 inwoners zijn bijna alle huizen verwoest en is ook het stadhuis in vlammen opgegaan. "Ik dacht dat ik er geweest was", zegt Brayden Leschinkoho in ‘The Sydney Morning Herald’. "Ik had mijn moeder al een afscheidsbericht gestuurd.”

3
EPA

"De oorzaak van de brand moet nog worden vastgesteld, maar we hebben verdachte dingen gezien", aldus een woordvoerder van de brandweer. “Ik maak me grote zorgen dat dit een afschuwelijk bosbrandseizoen gaat worden”, voegt staatspremier Gladys Berejiklian nog toe. In de staat zijn meer dan veertig brandhaarden.

3
EPA

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerard Braeckmans

    Onrechtstreeks heeft het wel te maken met het klimaat, magda de munck

  • magda de munck

    Dus heeft het niets te maken met het klimaat, maar door meer brandstichtingen door de mens.

Lees meer