AFP

“Vrachtwagen van meer dan 50 ton rechtstreekse oorzaak van instorting brug over Tarn”

De vrachtwagen die over de brug reed die gisteren in Mirepoix-sur-Tarn instortte, woog "meer dan 50 ton" en lijkt de "rechtstreekse oorzaak" te zijn van het ongeval waarbij twee doden vielen, zo heeft de procureur van Toulouse vandaag gezegd.

"Dat dit zware voertuig de brug opreed lijkt in dit stadium van het onderzoek de klaarblijkelijke en rechtstreekse oorzaak van het ongeval te zijn”, zei Dominique Alzéari op een persconferentie. Hij preciseerde daarbij dat het voertuig meer dan 50 ton woog.

De brug die dateert van 1931 "vermeldt uitdrukkelijk dat er slechts één vrachtwagen per keer over mag en dat de formele capaciteit beperkt is tot 19 ton. Dat is zo aangegeven", voegde de procureur eraan toe.

Het ongeval gebeurde maandag kort voor 8.00 uur. "Een konvooi van twee vrachtwagens en een witte bestelwagen reed van Bessières naar Mirepoix-sur-Tarn", aldus Alzeari. Alleen de eerste vrachtwagen reed de brug op, hoewel de man aan het stuur van de tweede vrachtwagen “met zijn koplampen knipperde en toeterde".

"Op het moment dat het op de brug was, heeft het eerste voertuig ongetwijfeld de onmiddellijke en volledige instorting ervan veroorzaakt”, zei Alzeari nog. Een Clio waarin een moeder en haar dochter zat, werd meegesleurd . Het vijftienjarige meisje en de vrachtwagenchauffeur kwamen om het leven.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Plessers

    50 ton?In Frankrijk is het max 40 ton,dus was het ook nog eens een uitzonderlijk vervoer?Die heeft zeker oogkleppen opgehad.

Lees meer