2 Glenn Hartland onder een andere naam op Tinder
Tinder Glenn Hartland onder een andere naam op Tinder

‘Vrouwenhater’ die Tinder-dates verkrachtte krijgt 15 jaar cel

Nieuw-Zeelander Glenn Hartland (44) is veroordeeld tot 14 jaar en 9 maanden cel voor het verkrachten van drie vrouwen die hij via dating-app Tinder had leren kennen. Terwijl de rechter zijn uitspraak deed, knipoogde Hartland naar de vriend van een van zijn slachtoffers.

De Nieuw-Zeelander lokte vrouwen op het datingplatform door zich voor te doen als een atleet, een snowboarder of een advocaat. Ogenschijnlijk een aardige vent, een boekenwurm, schrijft Daily Mail. Maar zodra de vrouwen met wie hij aan het daten was aangaven dat ze hem niet meer wilden zien, veranderde hij in een monster.

Hij drong hun huizen binnen en verkrachtte hen. Dat gebeurde drie keer tussen 2014 en 2016. Een vierde vrouw kreeg met seksueel geweld te maken toen zij in een café vertelde dat ze liever naar huis ging. Hij volgde haar naar het toilet en trok haar ondergoed van haar lijf.

Nadat Hartland was opgepakt, gaf hij in eerste instantie zijn daden toe, maar daarna krabbelde hij terug. Daarop werd hij op borgtocht vrijgelaten en maakte hij zijn slachtoffers het leven zuur. Hij stalkte een van hen zelfs en werd weer opgepakt én weer vrijgelaten. Uiteindelijk gaf hij toe schuldig te zijn, maar toen was een van zijn slachtoffers al uit het leven gestapt.

Lees door onder de foto.

2 Een van de profielen van Glenn Hartland
Tinder Een van de profielen van Glenn Hartland

Vrouwenhaat

De rechter beschreef de verkrachter als een door zichzelf geobsedeerde man met vrouwenhaat en een persoonlijkheidsstoornis. "Zodra jouw slachtoffers in je klauwen belandden, gijzelde je hen”, oordeelde de rechter.

“Je gebruikte hen om jouw zelfverheerlijkende en seksuele behoeften te dienen. Zodra ze zeiden dat ze niet meer met je om wilden gaan, ontplofte je of dreigde je jezelf wat aan te doen.”

Na het aanhoren van de veroordeling tot een celstraf van bijna vijftien jaar verroerde Hartland geen spier.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elisa deJong

    nooit je adres geve en nooit je eigen telefoonnummer geven.. pre paid extra nummer had stalken voorkomen.. sterkte..

Lees meer