“We rijden 220 km/u”: vrienden filmen zichzelf terwijl ze hun dood tegemoet rijden

Een waanzinnige autorit heeft in Italië het leven gekost aan twee vrienden die op weg waren naar een techno-feestje. Wellicht waren Luigi Visconti (39) en Fausto Dal Moro (36) onder invloed van drank en drugs. “Deze auto is een monster. We rijden 220 km/u”, klinkt het in beelden die ze live op Facebook postten. Even later waren ze dood.

De ongelooflijke videobeelden werden zaterdagnacht in de vroege uurtjes op Facebook geplaatst door Fausto Dal Moro (36), een kapper afkomstig uit Padua. Hij was op weg met zijn vriend Luigi Visconti (39), een verpleger uit Napels die de dag ervoor zijn verjaardag vierde. Dat feestje was mogelijk nog niet afgelopen, want de twee waren op weg naar een rave-party.

Ze reden met hun BMW 320 op de A1, die Milaan verbindt met Napels, toen ze een live-video op Facebook postten. Op de beelden is te zien hoe Fausto zijn vriend aanspoort om sneller te rijden. Ze zeggen dat ze op weg zijn naar een techno-feest en laten de term ‘Tomorrowland’ vallen.

Drugs in vizier

“We zitten nu aan 200 km/u”, zegt Fausto, die op de passagierszetel zit. “Hoe ver zouden we raken?” Even later, al lachend. “Deze auto is een monster. We rijden 220 km/u. En het regent.” Even denken ze er nog over om een tussenstop te maken, maar ze bedenken zich. “Er zijn drugs op ons aan het wachten.”

Zover zou het niet meer komen, want even later crashte hun wagen ter hoogte van Modena. Hij schuurde eerst tegen de vangrail aan, ging daarna enkele keren over de kop en vloog in de middenberm in brand. Volgens de politie was er een explosie, waarna de wagen in een vuurbal veranderde.

Ongedeerd na horrorcrash

Gek genoeg, konden de twee nog op eigen kracht uit de wagen kruipen. Ze waren ongedeerd, maar mogelijk wel versuft. In het donker van de nacht strompelden ze de autosnelweg op. Daar hadden ze minder geluk. Ze werden door twee aankomende auto’s omver gemaaid, een klap die ze niet overleefden. 

De beelden van de dodelijke wildemansrit zijn de voorbije dagen druk becommentarieerd op sociale media. Sommigen vinden dat de twee hun verdiende loon kregen. “Gelukkig kwamen er geen onschuldige mensen om het leven”, klinkt het onder meer. Maar ook ‘net goed’ en ‘natuurlijke selectie’ staan als reactie onder de video.

Moeder vraagt respect

De moeder van Fausto (36), de man die de video plaatste, vraagt om respect. “Mijn zoon had het niet makkelijk”, zegt Maria. “Zijn vader stierf zelf in een ongeluk. Toen ik zwanger was, dus hij heeft hem nooit gekend.” 

Ze voedde haar zoon alleen op, met de hulp van haar ouders. “Maar toen zijn grootvader stierf, begonnen de problemen”, vertelt ze. “Maar beoordeel hem alsjeblieft niet op basis van één filmpje waarin hij als een zot over de snelweg raast.”

Luigi Visconti (39) was met Fausto Dal Moro (36) op weg naar een techno-feestje, waar meer drugs op hen wachtte.
Facebook Luigi Visconti (39) was met Fausto Dal Moro (36) op weg naar een techno-feestje, waar meer drugs op hen wachtte.

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Sempel

    ik lees in bijna alle reactie´s dat het gelukkig is dat ze zelf geen onschuldige slachtoffers gemaakt hebben, maar wat dacht je van die mensen die de twee hebben aangereden , zijn dat geen slachtoffers dan ???? die lopen hun hele leven met het feit dat ze twee mensen hebben doodgereden

  • Kim Debar

    De held willen uithangen,gelukkig zijn er geen onschuldige mensen mee betrokken!

Lees meer