Het politiekorps Zeewolde (Flevoland) gaf twee foto's vrij van het zwaar ongeval aan de Gooiseweg.
Facebook Politie Zeewolde Het politiekorps Zeewolde (Flevoland) gaf twee foto's vrij van het zwaar ongeval aan de Gooiseweg.

"Wij sluiten niet zomaar een weg af! Iemand vocht voor zijn leven": Nederlandse politie hekelt gefrustreerde bestuurders na ongeluk

Het politiekorps van de Nederlandse gemeente Zeewolde (Flevoland) heeft in een aangrijpende oproep op Facebook gefrustreerde automobilisten de les gelezen. Aanleiding was een zwaar ongeval gisteravond. De weg bleef lang afgesloten en agenten kregen daarop woedende reacties van automobilisten. “Maar er was iemand aan het vechten voor zijn leven.”

Bij het zware ongeval gistervooravond waren vijf auto's en een vrachtwagen bij betrokken. Vanwege de enorme ravage én meerdere gewonden bleef de weg urenlang dicht.

Niet alle weggebruikers hadden begrip voor die afsluiting, schrijft de politie op Facebook. “Na een werkdag wil iedereen graag zo snel mogelijk naar huis. Wij, hulpverleners, stuiten elke keer op onbegrip van medeweggebruikers die hun route dan moeten wijzigen in verband met een wegafsluiting. Lieve bestuurders, wij sluiten niet zomaar een weg af!”

Vechten voor zijn leven

Het ongeluk was behoorlijk ernstig, schrijven de agenten. “Er zat iemand bekneld in zijn voertuig die aan het vechten was voor zijn leven. Een stukje begrip van de medeweggebruikers is dan ook wel op zijn plaats.”

"In plaats van uw frustratie te uiten over de diverse wegafsluitingen. U bent tenminste nog wél onderweg naar huis, enkel me
t een omweg”, luidt het nog. En onderaan het berichtje schrijft de politie met een hashtag: doe's lief.

Het bericht werd in korte tijd veelvuldig gedeeld en geliket. In de reacties is er vooral steun voor de politie. ‘Mooi gesproken en dankbaar voor de inzet die jullie doen. Ik rij liever om dan met de gedachten dat iemand zijn leven gered wordt’, schrijft Chantal Plantjé. Isabella van Dijk-Verdoorn reageert met:
 ‘Mijn man kwam later thuis, maar hij kwam wel thuis. Die minuten zijn niets, want ons leven is niet overhoopgegooid.’

Mijn man kwam later thuis, maar hij kwam wel thuis

Isabella van Dijk-Verdoorn op Facebook
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Fiers

    Egoïsme ten top! I.p.v. sereen te blijven en hopen dat het slachtoffer het haalt.Tja.Onze noorderburen.Ik schrik er wel wat van.Het gezellige sociale en sympathieke Nederland van weleer heeft flink wat van zijn pluimen verloren.

  • krista notelaars

    De mensen denken alleen maar aan zichzelf de rest kan stikken dat is de mentaliteit tegenwoordig.

Lees meer