Een vrouw benadert de 81-jarige Doreen langs achter en denkt een snelle slag te slaan, maar dat loopt even anders.
BBC Crime Watch Een vrouw benadert de 81-jarige Doreen langs achter en denkt een snelle slag te slaan, maar dat loopt even anders.

“Ze heeft er de verkeerde uitgepikt”: kijk hoe grootmoeder (81) plots rollen omdraait tijdens overval

Toen een vrouw dacht een snelle overval te kunnen plegen op een bejaarde dame in het Verenigd Koninkrijk, had ze verkeerd gedacht. De 81-jarige Doreen Jones verweerde zich kranig en gaf de dievegge een koekje van eigen deeg.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een bewakingscamera maakte de spectaculaire beelden aan een bankautomaat in Blackheath (West Midlands) op 20 mei toen Doreen wat van haar pensioen wilde innen. Het BBC-programma Crime Watch gaf de video nu vrij om extra getuigen te vinden van de poging tot overval.

Een dievegge benaderde de tachtiger langs achter en wilde haar bankkaart en geld bemachtigen. Doreen was meteen op haar hoede. “Ik dacht: oh nee, jij gaat het geld niet stelen waar ik zo hard heb voor gewerkt’,” vertelde ze. “Ik nam snel mijn kaart terug vooraleer ik haar bij de kraag en haren vastgreep.” De dievegge was in snelheid gepakt en begon luid te schreeuwen. “Ik begreep niet waarom ze zo schreeuwde, als er iemand moest schreeuwen, dan was ik het wel”, meende Doreen.

“Ze had duidelijk verwacht een kwetsbaar iemand te treffen, maar ze had er de verkeerde Doreen uitgepikt”, besloot de kranige dame.

Toch was het een erg traumatische ervaring voor de gepensioneerde vrouw die al dertien jaar alleen leeft. Na de mislukte overval moest ze verzorging krijgen en sindsdien kreeg ze twee hartaanvallen. De dievegge die hier verantwoordelijk voor is, is nog steeds voortvluchtig. De politie roept getuigen op om zich alsnog te melden.

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Linda Deyaert

    Goed mogelijk dat die 2 mannen bij de dievegge behoren om vlug het gestolen geld aan door te geven.

  • Steven Roelands

    Die mannen doen niks, maar dat is waarschijnlijk omdat zij niet goed weten wat er zich afspeelt.

Lees meer