3
Kos

"Zelfs als we gescheiden worden, zal ik altijd bij jou zijn": terminaal meisje (5) 'trouwt' met haar beste vriend

Emotie troef: in het Schotse Forres heeft Eileidh Paterson haar jawoord gegeven aan haar beste vriendje. Het vijfjarige meisje lijdt aan neuroblastoom -een zeldzame vorm van kinderkanker- en is terminaal. Bovenaan haar bucketlist stond de wens om te trouwen met Harrison Grier (6).

Honderden aanwezigen tekenden present op het sprookjeshuwelijk, sommigen hadden er zelfs een reis van honderden kilometers voor over.

"Hij is nog nooit naar een trouw geweest, dus dit was allemaal nieuw voor hem", vertelde zijn vader Billy. "Het was een mooie plechtigheid, hij heeft van elke minuut genoten. Sinds hij haar leren kennen heeft, zijn ze onafscheidelijk. Hij besefte ook donders goed waarom dit gebeurde. Hij wist hoe belangrijk dit voor haar was en wilde het haar zo veel mogelijk naar haar zin maken."

3
Kos

"Zelfs als we gescheiden worden zal ik altijd bij jou zijn"
Naast vrienden en familie waren ook enkele superhelden en prinsessen van de partij. Haar oudere broer Callum begeleidde haar de zaal in op de tonen van de Disney-film 'Pinokkio'.

Zara Grant, de bazin van entertainmentbedrijf Love Rara, las daarop het levensverhaal van Eileidh voor in sprookjesvorm. Moeder Gail had voor de nodige munitie gezorgd, zij noemde haar dochter "een prinses die er alles voor overheeft om te overleven". Cerys, de zus van Eileidh, bracht ook nog een ontroerend gedicht. De laatste zin sprak boekdelen. "Zelfs als we gescheiden worden, zal ik altijd bij jou zijn."

3
Kos

Gangnam Style
Nadat Eileidh en Harrison 'in de echt verbonden waren', kon het feestje losbarsten. Het schattige koppel nam de openingsdans -Gangnam Style, jawel- voor hun rekening, daarna gingen alle gasten uit de bol op de aanstekelijke popdeuntjes.

"Ons meisje had niet veel energie over na al die bloedtransfusies", aldus Gail. "We maakten ons zorgen of ze wel zou kunnen genieten van haar grote dag, maar dat is enorm positief uitgedraaid. Ze kon spelen met andere kinderen en echt plezier maken. Het hele spektakel maakte haar zo enthousiast dat ze die mooie herinneringen niet snel meer zal vergeten."

"Altijd magische band gehad"
De trotse moeder had in 2015 nog meer dan 120.000 pond (136.000 euro) ingezameld voor een behandeling in de Verenigde Staten. Sindsdien doet ze er alles aan om de bittere realiteit van de ziekte onder de aandacht te brengen.

"Mijn zoon heeft altijd al met Eileidh willen trouwen", besluit de moeder van Harrison. "Die twee hebben altijd een magische band gehad. Hij heeft altijd gezegd dat hij van haar houdt en met haar wilde trouwen. De verkleedpartij zag hij minder zitten, maar Eileidh kan nogal overtuigend uit de hoek komen."

Lees meer