5 Emanuela Orlandi uit Vaticaanstad verdween op 22 juni 1983. Ook vandaag nog wordt gezocht naar haar lichaam, op een begraafplaats naast de Sint-Pietersbasiliek.
EPA/AP Emanuela Orlandi uit Vaticaanstad verdween op 22 juni 1983. Ook vandaag nog wordt gezocht naar haar lichaam, op een begraafplaats naast de Sint-Pietersbasiliek.

Exclusief voor abonnees

“Zoek daar waar de engel wijst”: de verdwijning van Emanuela (15) leest als een thriller van Dan Brown

‘Het Orlandi Onderzoek’: het zou een nieuw boek van Dan Brown kunnen zijn. De meest mysterieuze verdwijningszaak van Italië, die van de 15-jarige Emanuela Orlandi, leest als een thriller. Vandaag nog werd naar haar gezocht in twee prinselijke graven naast de Sint-Pietersbasiliek. Opnieuw zonder succes. En dus blijven de wildste geruchten de ronde doen. Niet in het minst omdat het Vaticaan al sinds haar vermissing in 1983 een hoofdrol speelt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In oktober vorig jaar gaf het Vaticaan groen licht voor een DNA-onderzoek op menselijke resten die tijdens renovatiewerken gevonden werden in het hoofdgebouw van de Vaticaanse ambassade in Rome. De Italiaanse autoriteiten wilden met zekerheid weten of de gevonden botten toebehoorden aan Emanuela Orlandi, maar de analyses stelden teleur. De resten dateerden van voor 1964, terwijl Emanuela pas verdween in 1983. Bovendien bleken de beenderen van een man te zijn.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer