UNKNOWN

"Zowel Obama als Clinton maken goede kans tegen McCain"

Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen maken de twee Democratische kemphanen allebei een goede kans om te winnen tegen de Republikein John McCain. Dat blijkt uit een opiniepeiling waarover de Washington Post en ABC berichtten.

Peiling
Volgens de poll zou Obama (46) het met 52 tegen 40 procent halen van McCain, Clinton met 50 tegen 44 procent. Obama zou bovendien meer stemmen onder de Republikeinen kunnen winnen, met name 16 tegen 9 procent voor Clinton, zo leerde de tussen 28 februari en 2 maart telefonisch afgenomen peiling bij 1.126 volwassenen, dus voor de voorverkiezingen van eergisteren.

Democraten
Berekeningen van CNN leren dat in de strijd om het Democratische ticket Obama nog altijd voor ligt in het aantal afgevaardigden voor de nationale partijconventie. De zwarte senator uit Illinois zou 1.520 gedelegedeerden achter zich hebben, tegen 1.424 voor Clinton. Er is een meerderheid van 2.025 stemmen op de Conventie nodig.

Texas
De uitslag van de voorverkiezingen in Texas is trouwens nog niet helemaal rond. Eergisteren was er een primary die door Clinton met 51 procent van de stemmen is gewonnen. Er was echter ook een caucus waar Obama voorop zou liggen. De uitkomst daarvan zal uitmaken hoeveel afgevaardigden uit Texas de twee rivalen naar zich toetrekken. (afp/dpa/sam)

Lees meer