5
GETTY

1.200 agenten zoeken nog naar tweede ontsnapte gevangene in VS

Er wordt nog steeds met man en macht gezocht naar een ontsnapte moordenaar in de staat New York. Volgens ABC News werkten gisteren meer dan 1.000 agenten mee aan de zoektocht naar David Sweat, die begin deze maand uit een zwaarbewaakte gevangenis ontsnapte. Zijn kompaan Richard Matt, werd vrijdag neergeschoten door de politie.

Hoewel de politie na de misstap van Richard Matt hoopte ook Sweat op de hielen te zitten, is er voorlopig geen spoor van de veroordeelde moordenaar. Matt zou vrijdag gevonden zijn nadat enkele schoten werden gelost en hij moest hoesten.

Gisteren werd de zoekactie verder gezet met ongeveer 1.200 federale en lokale agenten. Binnen een afgebakende perimeter - een gebied van bijna 60 km² nabij de Canadese grens - zijn wegen afgezet met controleposten en worden de dichte bossen doorzocht. "Hij is al drie weken op de vlucht", aldus Sheriff Keven Mulverhill over Sweat aan KTLA. "Hij is moe. Hij is uitgeput. Hij heeft honger. Hij zal een fout maken."

"Ik denk niet dat er hutten beschikbaar zijn in de afgebakende zone zoals ze dat tot hiertoe gewoon waren", aldus Mulverhill.

Sweat en Matt ontsnapten begin deze maand uit een gevangenis in Dannemora. Matt werd vrijdagmiddag neergeschoten door agenten. Zijn halfbroer reageerde opgelucht op het nieuws.

"Op dit moment beschouw ik hem niet als de Rick die ik kende. Ik kan hem enkel zien als de man die ermee dreigde me te vermoorden en anderen heeft gedood en ontsnapt is", vertelde Wayne Schimpf.

5
AP
5 Richard Matt (links) en David Sweat.
AFP Richard Matt (links) en David Sweat.
5
PHOTO_NEWS
5
AFP

Lees meer