3 Migranten worden in Piedras Negras opgevangen in een niet-gebruikt pakhuis.
AFP Migranten worden in Piedras Negras opgevangen in een niet-gebruikt pakhuis.

1.700 Latijns-Amerikaanse migranten bereiken Amerikaanse grens tijdens Trumps State of the Union

Zo'n 1.700 Latijns-Amerikaanse migranten, voornamelijk Hondurezen, zijn vandaag aangekomen in de Mexicaanse grensstad Piedras Negras, op de dag dat Donald Trump in zijn State of the Union zei dat hij ervoor zal zorgen dat de muur aan de grens met Mexico gebouwd wordt.

Piedras Negras wordt van de Texaanse stad Eagle Pass gescheiden door de rivier Rio Grande. Volgens Claudio Bres Garza, de burgemeester van de Mexicaanse stad met 150.000 inwoners, komt 84 procent van de migranten uit Honduras, en de rest uit Nicaragua en El Salvador.

3 Migranten die juist zijn aangekomen in Piedras Negras.
AFP Migranten die juist zijn aangekomen in Piedras Negras.

Niet-gebruikte pakhuizen werden opgevorderd om hen te huisvesten. De burgemeester verwelkomde "allen die zich goed gedragen", en zei dat ze zichzelf als gasten in zijn stad mogen beschouwen. De gouverneur van de staat Coahuila, Miguel Angel Riquelme, was minder gastvrij. Hij waarschuwde dat hij geen mensen zonder papieren zou binnenlaten. 

De migranten maken deel uit van een karavaan van zo'n 2.200 mensen, die op 15 januari Honduras verlieten in de hoop de Verenigde Staten binnen te mogen.

3 Een migrant in Piedras Negras met een papiertje dat zijn rechten als migrant uitlegt.
AFP Een migrant in Piedras Negras met een papiertje dat zijn rechten als migrant uitlegt.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer