6
EPA

155 migranten dringen Spaanse enclave Ceuta aan Marokkaanse grens binnen

Een groep van 155 Afrikaanse migranten is er in geslaagd de Spaanse enclave Ceuta, in het noorden van Marokko, binnen te dringen. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De migranten maakten vanochtend gebruik van de dichte mist om het grenshek over te steken. Ze verwondden daarbij 12 burgerwachten die hen probeerden te onderscheppen. Er vielen enkele lichtgewonden, vooral door snijwonden.

"Alle migranten komen uit Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara, de meerderheid van Guinee Conakry", aldus een woordvoerder van de lokale autoriteiten. Het is de eerste keer dit jaar dat migranten erin slagen om in groep over het hoge hek, bedekt met prikkeldraad, te klimmen.

De Spaanse enclaves in Noord-Afrika - Ceuta aan de Straat van Gibraltar en het 250 kilometer verder oostelijk gelegen Melilla - worden door Marokko geclaimd. In de omgeving van beide gebieden wachten tienduizenden Afrikanen, overwegend uit landen ten zuiden van de Sahara, op een gelegenheid om op EU-grondgebied te geraken.

6
AFP
6
AFP
6
AFP
6
AP
6
AP

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Don Tessers

    De mainstream media vertelt er niet bij dat ze gewapend met messen en stokken insloegen op de Guardia Civil en de burgerwachten. Daarna rende ze de stad in. Er zullen andere middelen gebruikt moeten worden.

  • Daisy Vanreet

    Nog een hoop volk op weg naar ons ocmw. Bouw nog maar wat sociale woningen bij en bouw nog wat extra scholen, tot we verzuipen.

Lees meer