2 De lichamen werden naar dit ziekenhuis in Nador gebracht.
AFP De lichamen werden naar dit ziekenhuis in Nador gebracht.

16 dode migranten uit zee gehaald

Marokkaanse patrouilles hebben gisteren de lichamen van 16 migranten uit het Afrikaanse continent uit zee gehaald. Dat meldt een medische bron in Nador, waar de lijken naartoe zijn gebracht

De doden zijn vijftien mensen uit de Subsahara, onder wie drie vrouwen, en een Marokkaan. De lichamen waren gespot door de bemanning van het Spaanse vaartuig Sorolla, die de zeehulpdiensten van beide landen verwittigde.

Volgens de bemanning ging het om een "twintigtal" lichamen die vervolgens door de Marokkaanse hulpdiensten op de internationale wateren zijn geborgen.

Volgens de prefectuur van Melilla, een Spaanse exclave in Marokko, neemt vandaag een helikopter van de Guardia Civil deel aan de zoektocht naar andere opvarenden. 

2
AFP

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Martine Rochtus

    Is da nu zo moeilijk om die mensensmokkelaars op te pakken ? En sluit die grenzen aan zee af ...(eigenlijk alle grenzen ) probleem opgelost .

  • Clement Asselman

    Exact tellen te moeilijk?

Lees meer