4 Matthew Bernard liep naakt door de straten van het Amerikaanse Keeling. Agenten spoten traangas en zetten de wapenstok in om hem te arresteren. Net ervoor probeerde hij een hovenier te wurgen (zie foto onder).
AP Matthew Bernard liep naakt door de straten van het Amerikaanse Keeling. Agenten spoten traangas en zetten de wapenstok in om hem te arresteren. Net ervoor probeerde hij een hovenier te wurgen (zie foto onder).

18-jarige Amerikaan pleegt drie moorden en staat naakt oog in oog met politie

Een jonge Amerikaan is beschuldigd van drievoudige moord op zijn moeder, zus en zijn amper éénjarig neefje. Cameraploegen konden filmen hoe de 18-jarige Matthew Thomas Bernard naakt door een dorp in de staat Virginia liep.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De omgebrachte Emily was de vrouw van Blake Bivens (24), pitcher bij de baseballploeg Montgomery Biscuits. De club komt uit in de Minor League, de competitie net onder de topcompetitie Major League.  Ook hun zoontje Cullen (1) en Emily's moeder Joan lieten het leven.

De drie lichamen zijn dinsdagochtend aangetroffen in een woning in het plaatsje Keeling (Virginia). De politie zette een grootschalige klopjacht op waarbij honderd manschappen werden ingezet. Het 1.200 inwoners tellende plaatsje Keeling werd onder andere met pantservoertuigen hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Vooral scholen kregen politiebewaking. In een bericht op Facebook kreeg de voortvluchtige de omschrijving “extreem gevaarlijk”.

Bernard dook vier uur later op, na zich in de bossen te hebben verscholen. De poedelnaakte man liep ongewapend het dorpje binnen. Een cameraploeg filmde hoe hij een kat-en-muisspelletje met de politie speelde. De twintiger liep naar de parking van een kerk waar hij probeerde een hovenier te wurgen. Agenten konden hem pas overmeesteren na het spuiten van traangas. Ze zetten ook de wapenstok in.

Volgens een oom van de verdachte was Bernard een voorbeeldige student op de hogeschool en ging hij verschillende keren per week naar de kerk. Een motief voor de moorden ontbreekt. De man zou met mentale problemen kampen.

4 Een cameraploeg kon filmen hoe Matthew Bernard een hovenier bijna wurgde.
AP Een cameraploeg kon filmen hoe Matthew Bernard een hovenier bijna wurgde.
4
AP
4 Matthew Bernard  na zijn arrestatie.
AP Matthew Bernard na zijn arrestatie.

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Toran Korshnah

    Ik kan goed begrijpen dat ze die man niet full force aangepakt hebben. Je ziet gewoon dat die gast het Noorden kompleet kwijt is. Dat is duidelijk geen moordende moordenaar, maar een moordende geesteszieke. Maar wat een gestuntel.

  • Tina Colpaert

    De hovenier verzet zich niet halooooo de man is ongewapend dan zou ik schoppen slaan en hopelijk klagen de de camera ploeg aan wegens niet helpen in noodsituatie!!!!

Lees meer