Carrie Stamper Medley

19-jarige jongen maakt zijn afstudeerdroom waar, luttele dagen voor hij sterft

Een ernstig zieke 19-jarige jongen uit Johnson City, Tenessee, heeft zijn diploma van de middelbare school gevierd met een speciale uitreikingsceremonie op zijn ziekenhuisbed. Het was zijn grote droom om af te studeren voor zijn einde naderde. Twee dagen later overleed hij.

De 19-jarige Dakota Johnson voerde een lange strijd tegen de ziekte van Duchenne (musculaire dystrofie). Hij had twee grote doelen voor zijn laatste jaar op de middelbare school: naar het bal gaan en afstuderen. Het eerste was hem niet gegund, maar het tweede lukte hem wél. Met veel doorzettingsvermogen slaagde hij erin zijn diploma te halen.

Zijn afstudeerceremonie moest hij helaas missen, omdat hij in het ziekenhuis belandde door hartfalen. Een grote domper op de feestvreugde. En dus wilde zijn lerares Allison Russell de ceremonie naar hem in het ziekenhuis brengen. Op een foto van woensdag is te zien hoe Dakota met veel trots – gekleed in officieel gewaad en met afstudeerhoed op zijn hoofd – poseert met zijn diploma in het ziekenhuis, naast zijn lerares. Zijn familie en vrienden waren erbij. 

Vrijdag, twee dagen later, bezweek de tiener. “Het was zo’n ongelofelijk mooi moment dat hij zijn diploma kon ontvangen vlak voor hij stierf”, vertelt familievriendin Carrie Stamper Medley aan CNN. “Het is alsof God speciaal nog heel even gewacht heeft om hem mee te nemen.”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • andrea beckers

    RIP!

  • Ramon Simon

    Voor mij lijkt het meer op indoctrinatie in verband met school. Als je gaat sterven is het laatste wat ik zou doen tijd verspillen aan school. Maar ja, als van je geboorte word je klaargemaakt voor school en presteren om later te werken tot je dood valt.

Lees meer