5 Militairen dragen een vrouw naar een veilige plek.
AFP Militairen dragen een vrouw naar een veilige plek.

200 families Sri Lanka na ramp bedolven onder modder

Aardverschuivingen door hevige regenval hebben in het midden van Sri Lanka drie dorpen vrijwel geheel bedekt. In de drie dorpen zouden 200 families wonen. Het officiële dodental staat nu op 35, verwacht wordt dat dat op kan lopen tot boven de 150.

Het gaat om de dorpen Siripura, Pallebage en Elagipitya in het midden van Sri Lanka, in de provincie Kegalle. In totaal werden 66 huizen geheel bedekt, waar in totaal meer dan 200 families zouden wonen. Er zijn 300 soldaten ingezet om mensen te redden en lichamen te bergen. Reeds 350 mensen werden al in veiligheid gebracht, volgens het Rode Kruis

"Ik zag een enorme rots naar beneden vallen en een paar huizen met de grond gelijk maken. Er zaten daar mensen binnen." zei een vrouw tegen een lokale nieuwszender.

200.000 mensen op de vlucht
Sri Lanka werd de afgelopen drie dagen getroffen door uitzonderlijke stortbuien. In totaal werden 200.000 Sri Lankanen gedwongen hun huis te verlaten. De streek rond Aranayaka, 100 kilometer ten noordoosten van hoofdstad Colombo, is het zwaarst getroffen. De komende dagen zal het weer niet veranderen. De meeste scholen zijn door de ramp gesloten op het eiland.

5
AP
5
AP
5
AP
5
AP

Lees meer