2 5000 betogers protesteerden tegen de neonazi-mars.
EPA 5000 betogers protesteerden tegen de neonazi-mars.

230 neonazi’s en 5000 tegenbetogers tijdens herdenking Kristallnacht in Duitsland

In de stad Bielefeld, in het noordwesten van Duitsland, zijn bijna 5.000 mensen op straat gekomen om te betogen tegen een mars van neonazi's. Op de mars waren 230 mensen aanwezig. Duizend agenten waren ingezet.

Vakbonden, kerken, maatschappelijke verenigingen en politieke partijen verenigden zich tegen de mars van de neonazi's die de extreemrechtse partij Die Rechte steunen. Ze wezen erop dat de mars plaatsvindt op een symbolische dag. In de nacht van 9 november 1938, ook bekend als Kristallnacht, gaf het Duitse Naziregime het bevel om Joodse instellingen aan te vallen. En op 9 november 1989 viel de Berlijnse muur. 

De politie verbood de extreemrechtse manifestanten statements te maken die bepaalde bevolkingsgroepen viseren of die de openbare orde en veiligheid verstoren.

2 Deelnemers van de extreemrechtse betoging in het Duitse Bielefeld.
EPA Deelnemers van de extreemrechtse betoging in het Duitse Bielefeld.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jos gompel

    Dupon ik ben het met u niet eens. Ook al is het verwerpelijk waar ze voor staan maar in een democratie moet dit kunnen.

Lees meer