Beeld ter illustratie.
Getty Images Beeld ter illustratie.

25.000 euro voor een kindje: Europol en Griekse autoriteiten rollen bende op die handelt in baby’s en eicellen

De Griekse autoriteiten hebben samen met Europol een bende opgerold die handelde in baby’s en eicellen. Ook maakten de criminelen zich schuldig aan witwassen, meldt de instantie Eurojust vandaag. De bende zou actief zijn sinds 2016.

Het criminele netwerk rekruteerde kwetsbare zwangere vrouwen in Bulgarije. Zij werden naar Thessaloniki gebracht, waar ze werden geobserveerd en in privéziekenhuizen moesten bevallen van hun kinderen. Daarna werden de pasgeboren baby's illegaal geadopteerd tegen prijzen van tussen de 25.000 en 28.000 euro. 

De bendeleden waren ook betrokken bij de handel in eicellen. De donoren kwamen met name uit Bulgarije, Georgië en Rusland. De vrouwen kregen in Thessaloniki speciale behandelingen, zodat zij meer eicellen konden produceren. Het geld dat is verdiend met de criminele handelingen, naar schatting minstens 500.000 euro, werd witgewassen.

De autoriteiten vielen deze week twaalf huizen binnen, waar ook twaalf verdachten werden gearresteerd. In totaal zijn zeker 66 betrokkenen in het vizier, waaronder een advocaat, een gynaecoloog en medewerkers van privéklinieken. Ook werden er auto's, telefoons, geboortecertificaten en geld in beslag genomen. 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Wat is nu het ergste? De handel in babytjes of die "luttele" 500.000€ die is witgewassen?

  • Jonathan Wouters

    En daarom heeft communisme en socialisme op grote schaal geen kans op slagen. Omdat de wereld vol mensen zit die geen greintje fatsoen hebben. Ze gaan over lijken om te krijgen wat ze willen en er zijn slachtoffers genoeg. Gelijkheid is een illusie.

Lees meer