Het conflict tussen de Houthi-rebellen en de door de Saudi’s gesteunde Jemenitische regering duurt al vier jaar.
EPA Het conflict tussen de Houthi-rebellen en de door de Saudi’s gesteunde Jemenitische regering duurt al vier jaar.

26 gewonden bij raketaanval op Saudische luchthaven

De Jemenitische Houthi-rebellen hebben woensdag een raket afgevuurd op de luchthaven van Abha, in het zuidwesten van Saudi-Arabië. Daarbij raakten 26 burgers gewond. De rebellen viseren het land omdat het de regering in Jemen steunt. 

“Een vijandelijk projectiel” kwam woensdagochtend vroeg terecht op de luchthaven van Abha, zei de woordvoerder, kolonel Turki al-Malki. Van de 26 gewonden werden er 8 overgebracht naar het ziekenhuis, de overigen kregen ter plekke verzorging. Daarnaast is er volgens al-Malki heel wat materiële schade.

Eerder hadden de Houthi’s zelf al bekendgemaakt dat ze een kruisraket hadden afgevuurd op de luchthaven. Volgens al-Malki gaven de Jemenitische rebellen daarmee toe dat ze burgers viseren, “wat oorlogsmisdaden kan inhouden”.

De door Iran gesteunde Houthi’s voeren de laatste maanden steeds meer aanvallen met drones en rakketten uit op doelwitten in Saudi-Arabië. Het land steunt de internationaal erkende regering en voert bombardementen uit tegen de rebellen in Jemen. Sinds het begin van het conflict in maart 2015 vielen al duizenden burgerdoden.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gert Destoop

    Als de Fransen, de Britten of de Duitsers ons met luchtaanvallen bestookten, zouden wij ook zo reageren en raketten op hun grondgebied afvuren, of we nu legerbases of burgers raakten. Het is daar OORLOG. Ik heb begrip voor die mensen. Dat de Saoedi's en hun vazallen in de Golf er wegtrekken!

  • Mohamed Kabbal

    Niks rebellen. Dat zijn inwoners van het land en ze worden onderdrukt. Ik zou zeggen David tegen de Goliath en Boontje komt om loontje.

Lees meer