2 Archiefbeeld van een eerdere dansavond in Flamingo Club. De personen op de foto waren niet noodzakelijk aanwezig op de avond dat de superverspreider de club bezocht. (19/04/2020)
Flamingo Club Archiefbeeld van een eerdere dansavond in Flamingo Club. De personen op de foto waren niet noodzakelijk aanwezig op de avond dat de superverspreider de club bezocht. (19/04/2020)

300 nachtclubbezoekers Zürich in quarantaine door superverspreider

Het Zwitserse kanton Zürich heeft zijn eerste superverspreider van het coronavirus bekendgemaakt. Het gaat om een man die op 21 juni een nachtclub in Zürich bezocht en vier dagen later positief werd getest. De gezondheidsautoriteiten zeiden zaterdag in een persbericht dat hij vijf anderen heeft aangestoken. 300 feestgangers die dezelfde nachtclub bezochten, moeten daarom uit voorzorg tien dagen in quarantaine. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De uitbater van de ‘Flamingo Club’ kon de autoriteiten een lijst overhandigen met de contactgegevens van alle bezoekers en personeel op de avond van 21 juni. Dankzij die lijst kon het contact tracing team de betrokkenen op de hoogte brengen van de voorzorgsmaatregel. 

Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die uitgaan terwijl ze ziek zijn

Management Flamingo Club
2 Het gebouw waarin Flamingo Club is gevestigd, te Zürich.
Google Streetview Het gebouw waarin Flamingo Club is gevestigd, te Zürich.

In een boodschap op de facebookpagina van de nachtclub betreurt het management het voorval. “Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die uitgaan terwijl ze ziek zijn”. Ook kondigt de club aan dat ze gewoon geopend zal blijven. Al het personeel is inmiddels vervangen.

Toch waarschuwt de lokale zorgautoriteit: “Als er zich vaker incidenten voordoen met een superverspreider, moeten we het sluiten van uitgaansgelegenheden overwegen".

Coronacijfers Zwitserland

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is zaterdag in Zwitserland opnieuw toegenomen. Op een dag tijd zijn 69 nieuwe gevallen gemeld, zowat drie keer meer dan aan het begin van deze week. 

In totaal raakten tot nu toe 31.555 mensen in Zwitserland besmet met het longvirus. 1.962 coronapatiënten overleden aan de gevolgen van Covid-19. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins universiteit.

Lees ook:

Hoe Latijns-Amerika een coronabrandhaard werd (+)

VAB voorspelt trage opbouw vakantieverkeer: “Pas vanaf 18 juli zeer druk op Franse autowegen”

Miljoen Portugezen moeten opnieuw in hun kot door heimelijke feestjes van jongeren: “Lissabon niet laatste stad die opnieuw in lockdown gaat”

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • felix strackx

    Dancings toe tot volgend jaar, nachtwinkels definitief sluiten en cafés toe om 22u. Niet alleen veel minder besmettingen, maar ook veel minder miserie, vechtpartijen, verkeersongevallen enz enz. Welke politieke partij durft het aan?

  • Jef Gevers

    Er zijn altijd virussen waar denk je dat die 70 miljoen mensen per jaar aan sterven denk niet dat ze allemaal van de trap vallen juist ja 70 miljoen slachtoffers wereldwijd daar kan je met paniek en verkeerd tellen / iedereen als covid bestempelen snel een paar honderd duuzend gevallen tellen waar nog wat veel extra centjes tegenover staan zo zit deze weteld nu 1maal in elkaar!

Lees meer