35 vermoedelijke militanten van al-Shabaab gedood bij Amerikaanse luchtaanval in Somalië

In Somalië zijn bij een Amerikaanse luchtaanval 35 vermoedelijke militanten van al-Shabaab gedood. Dat heeft het Amerikaanse commando in Afrika (Africom) gezegd.

De aanval gebeurde gisteren in het centraal gelegen gebied Hiiraan, en "verstoorde een poging van al-Shabaab om hun troepen te groeperen", verklaarde generaal-majoor Gregg Olson, operationeel directeur van Africom, in een mededeling.

De Amerikaanse troepen werken samen met de troepen van de Afrikaanse Unie (AMISOM) en de Somalische veiligheidstroepen om terrorisme te bestrijden in het woelige Oost-Afrikaanse land.

Al-Shabaab wil een Islamistische staat oprichten in Somalië. De terreurgroep, die banden heeft met al-Qaida, valt regelmatig overheidsgebouwen, hotels en restaurants aan. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer