3
AFP

356 migranten gered voor de kust van Zuid-Tunesië

Het Tunesische leger heeft vandaag voor de kust van Ben Guerdaneau, in het zuiden van land, 356 mensen gered, onder wie een 2 maanden oude baby. Dit heeft een medewerker van de Rode Halve Maan, Ammara Lamloum, gezegd.

"Migranten, overwegend Afrikanen, die illegaal het Italiaanse eiland Lampedusa trachtten te bereiken, zijn twee uur geleden door het Tunesische leger gered. Ze zijn nu in de haven van Ben Guerdane", preciseerde Lamloum. Vier migranten, onder wie een zwangere vrouw, werden naar het ziekenhuis overgebracht. De anderen verkeren in goed gezondheid, voegde hij eraan toe. Op de boot zaten 38 vrouwen en zeven kinderen.

De migranten, onder wie Soedanezen, Marokkanen, Egyptenaren, Malinezen, Syriërs en Pakistanen, vertrokken uit Libië in een gammel vaartuig. Door motorpech dreven ze naar de kust van Tunesië af, legde de Rode Halve Maanmedewerker in Ben Guerdane uit. "We weten nog niet waar we ze onderdak zullen geven." Bij gebrek aan middelen rekent de Rode Halve Maan soms op de gulheid van buurtbewoners om aan kleren en voeding te geraken.

In april werden voor de kust van Zarzis, ook in het zuiden van Tunesië, ruim 300 Afrikaanse migranten gered.

3
AFP
3
AFP

Lees meer