Thinkstock

37 Saudi's geëxecuteerd voor terrorisme

In Saoedi-Arabië zijn vandaag 37 Saoedi's geëxecuteerd na te zijn veroordeeld voor "terrorisme", zo heeft het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

De terechtstellingen vonden plaats in vijf regio's: de hoofdstad Riyad, de heilige steden Mekka en Medina, de centrale soennitische regio al-Qassim en de Oriëntaalse provincie waar er een concentratie is van een sjitische minderheid, zegt het ministerie.

Ze werden allen schuldig bevonden aan 'het adopteren van extremistisch gedachtegoed' en 'het vormen van terreurcellen', aldus nog het ministerie in een verklaring van het officiële persbureau SPA.

Kruisiging

Executies vinden in Saoedi-Arabië over het algemeen plaats door onthoofding en een van de veroordeelden werd gekruisigd, een behandeling voorbehouden aan daders van bijzonder ernstige misdaden.

De vorige massa-executie in Saoedi-Arabië dateert van januari 2016, toen 47 mensen, onder hen ook de sjiitische geestelijke Nimr Baqer al-Nimr, op dezelfde dag ter dood werden gebracht wegens terroristische activiteiten. Dit leidde tot spanningen en de opschorting van de diplomatieke betrekkingen tussen Riyad en Teheran.

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Cor Dierckx

    Wie weet hoeveel er bij zijn die niets hebben misdaan in dat land. Hoelang gaan die toestanden daar nog duren idem voor Iran; of gaan er in de toekomst nog van die landen bijkomen wie weet met al dat opkomend salafisme?

  • Caroline Bex

    Terroristen of politieke en religieuze tegenstanders? Wie zal het zeggen... De wijze van executie, onthoofding of kruisiging, wijst op een inhumane maatschappij...

Lees meer