Een stuk spoorlijn in de buurt van waar de nazitrein zich zou bevinden.
REUTERS Een stuk spoorlijn in de buurt van waar de nazitrein zich zou bevinden.

39-jarige Pool omgekomen op zoek naar goudschat

De droom van een goudschat in een tombe op een kerkhof is voor een 39-jarige Pool gisterennacht fataal afgelopen. De man was samen met twee andere schattenjagers in het Neder-Slesische Szwiebodzice in een crypte op het oude Duitse kerkhof binnengedrongen en is vier meter diep gevallen. Zijn vrienden konden hem niet meer helpen. Dat meldt Radio Wroclaw vandaag onder aanhaling van de politie.

De drie uit West-Polen afkomstige mannen waren vermoedelijk door de berichten over de mogelijke vondst van een enorme goudschat in de regio op het idee gekomen om in de tombe in te breken.

Al weken zorgen berichten over een Duitse gepantserde trein uit de Tweede Wereldoorlog voor krantenkoppen. Twee mannen zouden die in een ondergrondse mijngang in het Neder-Silezische Walbrzych ontdekt hebben. In Polen wordt nu over een trein met nazigoud gespeculeerd.

Al tientallen jaren zijn er geruchten over waardevolle zaken, die voor de opmars van het Rode Leger begin 1945 in het mijnbouwgebied werden verborgen. Bewijzen over het bestaan van de "goudtrein" zijn er niet.

Lees meer