De Franse staatssecretaris voor Ecologie Emmanuelle Wargon.
AFP De Franse staatssecretaris voor Ecologie Emmanuelle Wargon.

40 kilometer per uur te snel: Franse staatssecretaris voor Ecologie geflitst tijdens... smogalarm

De chauffeur van de wagen van de Franse staatssecretaris voor Ecologische Transitie, Emmanuelle Wargon, is betrapt op overdreven snelheid tijdens een smogalarm. De auto reed maar liefst 40 kilometer per uur sneller dan toegelaten. Dat heeft het kabinet van de staatssecretaris donderdag bevestigd.

Bij een rit vanuit het noordelijke Cambrai naar Parijs werd de wegen van de staatssecretaris geflitst tegen 150 kilometer per uur. Op dat moment was de maximumsnelheid wegens smogalarm begrensd tot 110 kilometer per uur.

"Er was smogalarm en daar waren wij niet van op de hoogte. Het is een fout. De minister gaat de boete betalen zodra ze die ontvangen heeft", zo klonk het vandaag op het kabinet. Volgens het kabinet moesten de chauffeur en zijn baas zich om agendaredenen spoeden naar de hoofdstad, maar "dat is geen excuus".

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marco Debart

    Domme uitleg,ook op Franse wegen is 150 altijd te snel.

  • Hendrik Patyn

    Ook geen ecologische snelheid, zou ze ook op straat komen voor het klimaat?

Lees meer