Militairen staan in het puin van het migrantencentrum in de buitenwijk Tajoura in Tripoli.
AFP Militairen staan in het puin van het migrantencentrum in de buitenwijk Tajoura in Tripoli.

44 doden bij bombardement op vluchtelingencentrum in Libië: VN-veiligheidsraad houdt spoedzitting

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt in New York een spoedzitting nadat gisteren zeker 44 mensen omgekomen zijn bij een luchtaanval in de Libische hoofdstad Tripoli. Doelwit was een detentiecentrum voor Afrikaanse migranten. Naast 44 dodelijke slachtoffers vielen er bij de aanval ook zowat 130 gewonden.

Het centrum is gelegen in Tajoura (een oostelijke buitenwijk van Tripoli) en bood onderdak aan zo’n 150 migranten. Libië is een populair vertrekpunt voor migranten uit Afrika en Arabische landen die per boot Italië proberen te bereiken. 

Secretaris-generaal Antonio Guterres van de VN eist een “onafhankelijke onderzoek” en wil dat de “daders voor de rechter komen”. Hij voegde eraan toe dat zijn organisatie de exacte locatie van het detentiecentrum aan de partijen in het Libische conflict heeft doorgespeeld. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rik lagrou

    VN overbevolking is misdaad Zelf in Belgie worden veel vrouwen +mannen niet op gewezen dat mogelijke knip kan Ze willen meer!!!!

Lees meer