EPA

5 verdachten in de cel na overval in ware Hollywoodstijl op luchthaven Albanië

De politie heeft 5 verdachten gearresteerd na de diefstal van enkele miljoenen euro's op de luchthaven van de Albanese hoofdstad Tirana. Die overval gebeurde eerder deze maand en speelde zich af in ware Hollywoodstijl.

De gewapende en gemaskerde bende drong op 9 april door tot de landingsbaan van het vliegveld en beroofde een geldtransport dat op het punt stond te worden ingeladen op een vlucht van Austrian Airlines. Het geld was bestemd voor een bank in Wenen.

Minder dan 5 minuten

De politie heeft niet bekendgemaakt hoe groot het gestolen bedrag was, maar volgens lokale media zou het gaan om 6 tot 10 miljoen euro. De bende maakte het geld in minder dan 5 minuten buit.


Alle verdachten zijn inwoners van Albanië en ze zijn aangeklaagd voor een gewapende overval en het illegaal bezit van wapens, zei de politie. De meest recente arrestatie gebeurde afgelopen nacht. De vier andere verdachten die in de cel zitten - en tussen 25 en 38 jaar zijn - waren al eerder aangehouden.

Een van de verdachten, een bekend crimineel en vermoedelijk de bendeleider, werd tijdens een achtervolging door de politie doodgeschoten. Volgens Albanese mediaberichten is een van de verdachten een islamist die theologie studeerde in Jemen en met de Taliban vocht in Afghanistan. Daar werd hij in 2006 door Amerikaanse troepen gearresteerd en naar Albanië gedeporteerd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer