Het stel zou de president vergezellen naar Mount Rushmore, waar Trump de nationale feestdag viert, maar keerde terug.
AP Het stel zou de president vergezellen naar Mount Rushmore, waar Trump de nationale feestdag viert, maar keerde terug.

57.000 besmettingen op 24 uur in VS, corona treft ook vriendin van Trumps zoon

De Verenigde Staten hebben vrijdag 57.683 nieuwe bevestigde gevallen van het nieuwe coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins universiteit. Het gaat om een nieuw recordaantal voor de VS sinds het begin van de pandemie. Ook de vriendin van president Trumps zoon is besmet. De zoon van de president testte zelf negatief. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Er stierven de jongste 24 uur ook 728 mensen aan COVID-19 in de VS. In totaal telt het land al meer dan 129.000 doden als gevolg van het nieuwe longvirus.

Inmiddels komt het virus ook dicht in de buurt van president Donald Trump. Kimberly Guilfoyle, de vriendin van Don Trump Jr., is volgens de New York Times besmet geraakt. Guilfoyle speelt een belangrijke rol in het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump. Ze is belast met fondsenwerving om de verkiezingscampagne van de president te financieren.

De zoon van de president testte zelf negatief op het virus. Het stel zou aanvankelijk de president vergezellen naar Mount Rushmore waar Trump de nationale feestdag viert, maar keerde terug naar huis. Voor zover bekend hebben de twee vrijdag geen contact gehad met de president.

Nationale feestdag

President Donald Trump heeft aan de vooravond van de nationale feestdag in de Verenigde Staten een nationalistische toespraak gehouden. Hij verweet links de Amerikaanse geschiedenis “te willen wissen”. Trump sprak op een bijeenkomst nabij Mount Rushmore, het monument waarbij vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouwen in de rotsen. De Amerikaanse president beloofde zijn toehoorders dat hij een taskforce gaat oprichten die zich moet bezighouden met het bouwen en herstellen van monumenten voor Amerikaanse helden.

Lees ook:

Viroloog Marc Van Ranst: “Enkel lockdown kan Verenigde Staten redden van catastrofe” (+)

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guido Ceuleers

    Zolang het oppperhoofd koppig zonder mondmasker blijft rondlopen, en republikeinse staten toelaat om de maatregelen te versoepelen, komt het nooit meer goed in de USA.En dan zijn er nog Amerikanen die op LinkedIn schrijven dat corona een mop is v/d democraten.Nu wordt het bewaarheid dat Amerikanen naïeve mensen zijn .

  • Heinrich Wolf

    Als de tracers correct hun werk doen moeten zijn zoon en alle anderen waarmee dit koppel contact had in quarantaine gaan. Beter nog het vrijwillig doen! Maar ja, ik heb de indruk, een regiment van dummies bijeen is slimmer dan de Trump clan.

Lees meer