3 De materiële schade na de raketaanval was aanzienlijk.
EPA De materiële schade na de raketaanval was aanzienlijk.

64 militairen liepen lichte hersenschudding op bij Iraanse raketaanval

De tol van de Iraanse aanval op een Amerikaanse basis in Irak begin januari is verder toegenomen. Volgens de meest recente cijfers liepen 64 militairen een lichte hersenschudding op. Eerder was nog sprake van 50 gewonde soldaten.

De aanval op de luchtmachtbasis van Ain al-Assad dateert van 8 januari en was volgens Iran een vergelding voor de dodelijke raid op topgeneraal Qassem Soleimani. De bevelhebber van de beruchte al-Qudsbrigade was eerder in Irak geveld door een Amerikaanse drone. Net na de aanval had de Amerikaanse president Donald Trump nog in een televisietoespraak gezegd dat er geen Amerikaanse gewonden waren.

3
EPA
3
EPA

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guido De Greve

    Martin, een lichte hersenschudding noem je toch geen hersenletsel. Hersenletsel gaat over permanente schade.

  • Martin Meuris

    Wat een verhaal, eerst was er niets aan de hand volgens Trump, dan enkele licht gewonden, dan vijftig met hersenletsel en nu al 64 met hersenletsel. Wat houdt dat in?

Lees meer