Police Nationale 59

8.000 cannabisplanten aangetroffen in Roubaix: “Recordvangst voor Frankrijk”

De Franse gerechtelijke politie heeft een cannabisplantage aangetroffen in een opslagplaats, in het centrum van de Noord-Franse stad Roubaix. Er werden liefst 8.000 cannabisplanten gevonden. Het gaat om een "record op Frans grondgebied", aldus een bron dicht bij het onderzoek aan het Franse persbureau AFP. Twee mensen werden opgepakt voor de duur van het onderzoek.

De opslagplaats waar de plantage zich bevond is eigendom van de stad Roubaix. De plantage bevindt zich echter in een deel van het gebouw dat niet gebruikt wordt door de huurder en dat verwaarloosd werd. "Het is absoluut een criminele bende die hier achter zit", aldus de bron.

"We stellen een groei vast van de indoorproductie in de regio Hauts-de France", stelt de bron. Op termijn zou de verkoop van de oogst van de planten "tot 5 miljoen euro per jaar" kunnen opleveren.

In 2016 werd in Hem, vlak bij Roubaix, een plantage gevonden met 4.000 planten. In de noordelijke grensregio wordt cannabis geteeld "op industriële schaal", of meer dan 500 planten per plantage, wat uitzonderlijk is voor Frankrijk. Sinds begin dit jaar werden in de regio al 15.000 planten ontdekt. 

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Paul Vandekerckhove

    In N frankrijk ruik je ook de jointrokers op straat dus zou men beter cannabis legaal maken .Zolang het roken zelf niet uitgeroeid raakt krijg je de drugs niet eruit .

  • Patrick Bourgeois

    Legaliseren om criminele organisaties de mond te snoeren is dikke flauwe kul. Die zwarte markt zal nooit meer weg te krijgen zijn. Legaliseer en je moet btw gaan betalen, wanneer oh wanneer gaan de mensen toch eens nadenken voor zichzelf eer ze een ander napraten. In Nederland is het ongeveer zo op een paar dwalingen na maar op straat vind je evenveel en dikwijls aan veel betere prijzen. Wie gaat er 30 euro betalen voor een gr als het op de zwarte markt slechts 6 euro kost.

Lees meer