Een vader en zijn zoon worden opgepakt wanneer ze vanuit Mexico de VS binnen proberen te komen.
AFP Een vader en zijn zoon worden opgepakt wanneer ze vanuit Mexico de VS binnen proberen te komen.

850.000 illegale immigranten opgepakt in één jaar aan grens tussen VS en Mexico

Grensautoriteiten in de Verenigde Staten hebben in een jaar tijd 851.000 mensen opgepakt die illegaal de grens waren overgestoken tussen Mexico en de VS. Dat is het hoogste aantal sinds 2007 en ruim twee keer zoveel als het voorafgaande jaar. 

Dat meldt de Washington Examiner, die de cijfers opvroeg. Het gaat om de periode van 1 oktober 2018 tot en met 30 september dit jaar. Dat is het zogeheten fiscale jaar van de Amerikaanse overheid. De grootste piek was te zien in mei. Toen werden 132.000 illegale immigranten opgepakt bij de Mexicaanse grens. Onder hen waren 250.000 mensen uit Guatemala en 250.000 uit Honduras. Opvallend is dat er deze afgelopen periode veel gezinnen aankwamen.

Het aantal illegalen dat via Mexico naar de VS komt, lag van midden jaren 80 tot 2006 op 1 tot anderhalf miljoen per jaar. Daarna lag het structureel lager. Zo werden in 2017 bij de Mexicaanse grens ruim 303.000 illegalen gepakt.

Bekijk ook: “Trump wou grens Mexico voorzien van gracht met alligators”

Bekijk ook: Vader en dochtertje verdrinken bij oversteken van rivier

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Daar zijn ze tenminste goed bezig het gaat om illegalen misdadigers dus en we hebben deze week gezien met welke goede bedoelingen ze naar hier komen, vraag het aan die uitgebuite oude man en aan de familie van de vermoorde mensen.

  • Leo Marien

    Christel Bastiaens, die slechte man probeert 100.000 drugdoden (direct en indirect) per jaar te stoppen. Mexico is het heilige land niet hoor. Het land drijft op drugkartels en waar denk je dat hun afzetmarkt is? Bij mijn weten is er onder die slechte man ook nog geen oorlog uitgebroken, het is ooit anders geweest. En neen, ik ben geen Trump fan maar probeer een beetje objectief te blijven. Goed is goed en slecht is slecht!

Lees meer