REUTERS

Stoffelijke overschotten slachtoffers 9/11 naar museum overgebracht

Ruim twaalf jaar na de terreuraanslagen van 11 september in New York zijn niet-geïdentificeerde stoffelijke overschotten van vele slachtoffers naar een nieuw museum overgebracht. Drie metalen containers werden met politie- en brandweerwagens van het forensisch instituut naar het museumgebouw op Ground Zero gebracht, de plaats waar voor de aanslagen de twee torens van het World Trade Center in Manhattan stonden.

Tientallen familieleden woonden de plechtigheid bij, aldus de New York Times. Enkele nabestaanden hadden naar verluidt tegen de overbrenging van de stoffelijke overschotten geprotesteerd.

Van de 2 .753 doden in New York konden tot vandaag meer dan 1.100 slachtoffers niet geïdentificeerd worden. De resten worden volgens de autoriteiten op een bijzondere plaats op het terrein van Ground Zero bewaard. Die zijn enkel voor nabestaanden en pathologen toegankelijk, niet voor het publiek.

Het National September 11 Memorial & Museum zal na jarenlange bouwvertragingen op 21 mei zijn deuren voor bezoekers openen.

Lees meer