4
AP

97 doden bij vliegtuigcrash in woonwijk in Pakistan, twee overlevenden

Er zijn 97 lichamen gevonden nadat vrijdag een Pakistaans passagiersvliegtuig is neergestort met bijna honderd mensen aan boord. Dat hebben lokale gezondheidsfunctionarissen bekendgemaakt. De vrees bestaat dat er nog meer doden worden geborgen. Twee passagiers hebben het ongeluk overleefd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Airbus A320 van Pakistan International Airlines (PIA) stortte neer op een woonwijk van de stad Karachi, nadat het diverse malen had geprobeerd de landing in te zetten. Aan boord van het vliegtuig waren 99 passagiers en 8 bemanningsleden. 97 inzittenden kwamen om. De lichamen van alle omgekomen passagiers en bemanningsleden zijn inmiddels geborgen. Reddingswerkers zijn de hele nacht bezig geweest om slachtoffers tussen wrakstukken vandaan te halen. 19 slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd, laten gezondheidsfunctionarissen weten. In de universiteit van Karachi worden DNA-tests uitgevoerd om de overledenen te identificeren.

Zeker twee inzittenden hebben de crash overleefd, volgens de Pakistaanse luchtvaartautoriteiten. Een van de overlevenden, directeur van een bank, verkeert in stabiele toestand, aldus de eerste minister van de zuidelijke provincie Sindh, Murad Ali Shah, die de man in een ziekenhuis ontmoette. Uiteindelijk blijkt hij een van de twee mensen die de ramp heeft overleefd.

Bij de crash zijn ook meerdere gebouwen verwoest en een aantal huizen beschadigd. Verschillende bewoners zijn om het leven gekomen. 

4
AFP

Dikke rookwolk
De Pakistaanse tv-zender Geo toonde beelden van de plek, een dichtbevolkt gebied. De buurt heeft de naam ‘Model Colony’ en ligt op 2 kilometer van de landingsbaan. Op de beelden is een dikke zwarte rookwolk boven de plaats van het ongeval te zien.

4
REUTERS

Kort voor de crash had de piloot volgens de luchtvaartmaatschappij problemen aan de toren gemeld. “De controletoren had de piloot gevraagd te landen, maar hij antwoordde dat het vliegtuig een technisch probleem had”, aldus een topman van Pakistan International Airlines. “De exacte problemen zullen we kennen na onderzoek.”

Radioverslagen gaven aan dat een van de motoren van het vliegtuig was uitgevallen. Ooggetuigen meldden aan lokale tv-stations dat ze het vliegtuig rond de luchthaven zagen cirkelen voordat het in de woonwijk neerstortte.

De binnenlandse vluchten in Pakistan waren pas enkele dagen geleden hervat. Internationale vluchten van en naar Pakistan zouden pas eind deze maand hervat worden. De ramp komt op het moment dat Pakistanen zich voorbereiden op het einde van de ramadan en velen terugkeren naar hun familie om dat te vieren.

4
AFP

Het is de tweede keer in minder dan vier jaar dat de Pakistaanse luchtvaartmaatschappij te maken krijgt met een crash. Eind 2016 stapte de voorzitter van de maatschappij op, kort nadat een vliegtuig met aan boord 47 mensen crashte in het bergachtige noorden van het land.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer