Ook in New York lieten mensen bloemen achter aan het Islamitisch Cultureel Centrum.
REUTERS Ook in New York lieten mensen bloemen achter aan het Islamitisch Cultureel Centrum.

Aandoenlijk gebaar van ‘Jan met de pet’ aan Australische moskee: “Ik heb er genoeg van dat mijn vrienden zo negatief zijn over moslims”

Een uitgeweken Nieuw-Zeelandse jongeman, die nu in Gold Coast in Australië woont, botste op reporters van 7 News Melbourne toen hij op weg was om bloemen te gaan leggen bij de plaatselijke moskee. De man, die nog nooit in de buurt van de moskee was geweest, vertelt geëmotioneerd aan de media hoe hij er genoeg van heeft dat zijn familie en vrienden zich heel de tijd neerbuigend uitlaten over moslims en zich intolerant gedragen. 

“Het is me gewoon te veel geworden", zegt Tory Dravitzki, die een tijdje in Christchurch heeft gewoond. “Ik heb er genoeg van... van heel de tijd vrienden en familie en mensen op Facebook vreselijke dingen te horen zeggen tegen en over” en dan wijst hij naar de moskee. Hij heeft het dus over racistische en discriminerend commentaren over moslims. 

Op de vraag waarom hij de bloemen bij de moskee komt leggen, zegt hij dat hij niet wil dat de moslimgemeenschap bang is "om naar beneden te komen”. “En als ze dan naar buiten komen en de bloemen zien en merken dat de mensen uit de gemeenschap hier om hen geven... ja, daar gaat het tenslotte om”, knikt hij en kijkt de reporter onzeker aan. 

Voor hij richting de moskee trok, plaatste Dravitzki een commentaar op Facebook dat hij helemaal klaar was met intolerantie tegenover moslims. Hij richt zich ook tot politici die haat zaaien om stemmen te ronselen. “Dat is nergens voor nodig”, zegt hij. 

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • tom doumer

    fantastich

  • Hubert Wouters

    Proficiat man! ❤ Ik ben van dezelfde mening.

Lees meer