Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld

Aanhouder wint: Eritrese migrant wint in Israël meer dan 245.000 euro met krasbiljet

Een Eritrese migrant in Israël heeft na uren krassen uiteindelijk een miljoen Israëlische sjekel (245.765 euro) gewonnen met krasbiljetten. 

Michael Galilov, de eigenaar van de kiosk in Tel Aviv waar het winnende biljet was verkocht, vertelde aan Channel 12 dat de winnaar zo overweldigd was dat hij niet besefte wat er gebeurde: "We waren allemaal in shock”. 
Het winnende ticket dat de man kocht, kostte honderd sjekel (24,5 euro). 

Hoeveel biljetten de Eritreeër precies kocht, is onduidelijk. Maar het waren er in ieder geval meer dan één. Galilov verklaarde nog dat de winnaar zijn vrienden zeiden dat het misschien tijd was om op te geven, maar hij bleef vastberaden krassen.

40.000 illegale Afrikaanse migranten

Er leven veel Afrikaanse asielzoekers in het zuiden van Tel Aviv, vaak in slechte omstandigheden. Israël schoof plannen voor de deportatie van zo'n 40.000 Afrikaanse migranten op de lange baan.

Het land heeft asielzoekers uit Soedan en Eritrea nu geclassificeerd als illegale migranten. Hun asielaanvragen worden daardoor enkel in zeer uitzonderlijke gevallen goedgekeurd. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc De Vos

    Altijd leuk om te lezen..

  • Marcus Camps

    Geld aanslaan om een en ander te financieren daar voor hulp of zijn ze misschien niet zo solidair ?

Lees meer