AP

Aankomende Boeing 737 botst met volle snelheid tegen persoon op landingsbaan

Een persoon is donderdagavond (plaatselijke tijd) om het leven gekomen bij een bizarre aanrijding op de landingsbaan van de luchthaven van Austin (Texas). Een landende Boeing 737 reed in volle snelheid tegen een individu op de landingsbaan. Deze overleed nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De gezagsvoerder van een Boeing 737 van lagekostenmaatschappij Southwest Airlines was omstreeks 20.12 uur volop bezig het toestel aan de grond te zetten toen hij de persoon in het vizier kreeg en dit meldde aan de luchtverkeersleiding. De conversatie hiervan, is uitgelekt op YouTube.


De piloot trachtte vergeefs de persoon te ontwijken. De aanrijding die volgde, beschadigde de linkermotor, zo is te zien op een foto die CBS News in handen kreeg. Niemand van de 58 inzittenden in de Boeing raakte gewond. Eens het vliegtuig veilig tot stilstand was gebracht, taxiede het zoals voorzien naar de gate.

Een medewerker van de Austin-Bergstrom International Airport snelde per auto als eerste ter plaatse. De hulpdiensten volgden even later, maar de persoon - “een volwassene” - was reeds bezweken aan de opgelopen verwondingen.  De identiteit is voorlopig onbekend. Het is niet duidelijk of het slachtoffer in dienst was van de luchthaven. Enkele media schrijven dat de persoon geen uniform droeg. Luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA)
 onderzoekt het incident verder.

De Boeing 737 was opgestegen in Dallas. Het commerciële vliegverkeer in de Verenigde Staten staat door het coronavirus al weken op een uiterst laag pitje, maar is niet stilgelegd.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maarten Jacobs

    Wat is daar grappig aan?! Als daardoor motor stuk gaat kan door het plotse verlies van een motor het vliegtuig van de landingsbaan gaan met alle gevolgen van dien.

  • Olivier Delbeke

    Grappig dat ze vermelden dat er op het vliegtuig geen gewonden zijn gevallen.

Lees meer