2
ANP

Aardbeving in Groningen: ruim 600 schademeldingen

Na de aardbeving in de Nederlandse provincie Groningen zijn tot en met deze ochtend 606 schademeldingen binnengekomen, bij het Centrum Veilig Wonen. De beving had een kracht van 3,4 en was de zwaarste sinds 2012. Het epicentrum lag in het dorp Zeerijp.

Van de ruim zeshonderd meldingen kwamen er 91 uit een straal van tien kilometer rond het epicentrum in Zeerijp. Zeventien mensen hebben aangegeven zich onveilig te voelen in hun woning. Ze krijgen zo snel mogelijk een inspectie om te beoordelen of er inderdaad sprake is van een acuut onveilige situatie.

Het Centrum Veilig Wonen heeft in verband met de vele meldingen medewerkers gestationeerd op het gemeentehuis van Loppersum, waar Zeerijp onder valt. De medewerkers zijn tot vanavond 20 uur aanwezig in het gemeentehuis.

2 2018-01-08 16:59:19 Zware aardbeving Zeerijp, overzicht zwaarste aardbevingen in gasveld Groningen sinds 2012. ANP INFOGRAPHICS
Infografieken Nederland 2018-01-08 16:59:19 Zware aardbeving Zeerijp, overzicht zwaarste aardbevingen in gasveld Groningen sinds 2012. ANP INFOGRAPHICS

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer