3 De bom zat verstopt in een truck die bij een bakkerij geparkeerd stond. Volgens Turkije zijn Koerdische YPG-milities verantwoordelijk voor de aanslag.
AFP De bom zat verstopt in een truck die bij een bakkerij geparkeerd stond. Volgens Turkije zijn Koerdische YPG-milities verantwoordelijk voor de aanslag.

Acht doden bij aanslag in Noord-Syrië: “Koerdische strijders verstopten bom in vrachtwagen”

In het door Turkse troepen ingenomen grensgebied in het noorden van Syrië zijn bij een bomaanslag acht mensen om het leven gekomen. Dat bevestigen lokale hulpverleners en het Turkse ministerie van Defensie in Ankara. 

De explosie vond plaats ten zuiden van grensstad Tell Abjad. Turkije stelt Koerdische YPG-milities verantwoordelijk voor de aanslag. De bom zat verstopt in een kleine vrachtwagen, die in de plaats Suluk bij een lokale bakkerij geparkeerd stond. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. De bomaanslag is nog niet opgeëist.

Suluk ligt tien kilometer ten zuiden van de grens van Syrië met Turkije, maar binnen de veiligheidszone van twintig kilometer die Turkije heeft ingesteld, en van waaruit de YPG-milities van Koerdische strijders zijn verdreven.

Staakt-het-vuren

Turkije lanceerde op 9 oktober in Syrië een offensief tegen de YPG, dat het als een terroristische organisatie beschouwt. Maar een met de VS en Rusland afgesproken staakt-het-vuren moest tot een einde van de gevechten leiden. Turkije, Rusland en Syrië kwamen overeen dat het grensgebied na de terugtrekking van de YPG gemeenschappelijk gecontroleerd zou worden. Maar volgens activisten waren er gisteren weer zware gevechten tussen Koerdische milities en aan Turkije verbonden rebellen. 

3
AFP
3
AFP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer