AFP

Acht doden en zestig gewonden na reeks aardbevingen op Filipijnen

Op de Filipijnen zijn bij een reeks zware aardbevingen in de noordelijke provincie Batanes minstens acht mensen om het leven gekomen. Zestig anderen raakten gewond. Dat melden de autoriteiten.

De eerste beving met een magnitude van 5,4 vond plaats om 04.16 uur plaatselijke tijd twaalf kilometer ten noordoosten van de stad Itbayat, op zo’n 695 kilometer ten noorden van Manila, aldus het Filipijns Instituut voor Vulkanologie en Seismologie. Meer dan drie uur later was er een tweede beving van 5,9 op de schaal van Richter op 21 kilometer ten noordoosten van Itbayat, en nog een twee uur later was er een beving van 5,8 in de nabijgelegen stad Basco, aldus het instituut nog.

Bij de eerste beving kwamen vijf mensen om het leven, toen hun huizen instortten. Drie andere mensen stierven toen puin naar beneden viel bij de andere bevingen, aldus de civiele veiligheid. Het grootste deel van de 3.000 inwoners van Itbayat werd geëvacueerd na de eerste beving en de elektriciteit werd afgesloten.

Het leger heeft vanuit Manila een vliegtuig ontplooid om reddingswerkers en hulpgoederen op te pikken in de omliggende provincies om ze naar de stad te brengen, die enkel toegankelijk is per boot.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer